• Sietze en Jente 1
  • Sietze en Jente 2
  • Sietze en Jente 3

Welkom bij het Gitaar Instituut

Wij zijn Sietze Bouma en Jente Hummel, 2 gedreven gitaristen en ondernemers. Beiden studeerden we af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Wij delen, net als met veel cursisten, een hele groet passie: Muziek, met de gitaar in het bijzonder.

Beide werkten wij van 2009 tot de zomer van 2013 voor het het Gitaar Instituut Friesland tot wij, als meest capabele docenten, de kans kregen om het over te nemen. Dit hebben we met beide handen aangegrepen en zijn sinds dien altijd aan het brainstormen over hoe we de meest te gekke muziekles voor de leerling kunnen neerzetten. Zo hebben we ook het Zang Instituut opgericht. Hierdoor kunnen we, in combinatie met het Gitaar Instituut en het Drum Instituut ook bandcoaching gaan geven. Zo zijn er ontzettend veel ideeën en hopen we deze, samen met ons team, maar ook met de leerlingen, allemaal ten uitvoering te brengen!

Heb je een te gek idee? Dan horen we graag van je! We hebben ook een forum waar je je kan aanmelden! www.gitaarinstituutfriesland.nl/forum

Wat is het Gitaar Instituut?

Gitaarlessen zijn niet alleen bedoeld om beter te leren spelen of je instrument heel goed te kunnen beheersen. De basis ligt wat ons betreft in het geïnspireerd raken en de motivatie vinden om je instrument op te pakken. Echt leren spelen doe je huis of in een band, en in de lessen krijg je de juiste handvatten aangereikt. Ons doel is daarom om een omgeving te creëren waarin de cursist zich op zijn/haar plek voelt. Dit begint met een fijne match / klik tussen de docent en de leerling. Met dit als basis kunnen we de leerlingen verschillende extra’s bieden. Bijvoorbeeld het maken van opnames of het spelen in een band. Ons doel is om hiermee een begrip te worden in het muziekonderwijs in Friesland en Drenthe door middel van nieuw en innovatief muziekonderwijs.

A teacher teaches, a good teacher inspires!

Onze docenten geven nooit meer dan 10 uur per werk les. Zij zijn stuk voor stuk succesvolle musici en nemen hun inspiratie mee van het podium de lesruimte in. Wij garanderen daarom ook muzieklessen met een groot enthousiasme en veel inspiratie.
We zijn altijd aan het brainstormen over hoe wij de omgeving voor de gitarist in spe zo inspirerend mogelijk kunnen maken. Dit gaat van het organiseren van jamsessies tot het ontwikkelen van een online forum of bijvoorbeeld het geven van bandcoaching. Heb jij een top idee? Laat het ons weten!