• Sietze en Jente 1
  • Sietze en Jente 2
  • Sietze en Jente 3

Welkom bij het Gitaar Instituut

Ik ben Sietze Bouma. In 2012 studeerde ik af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Ik deel, net als met veel cursisten, een hele grote passie: Muziek, met de gitaar in het bijzonder.

In 2011 kreeg ik de kans om samen met Jente Hummel het Gitaar Instituut te gaan runnen. Dat hebben we met beide handen aangegrepen en we richtten toen ook het Drum Instituut en het Zang Instituut op. Dit bleek een groot succes en dat kwam volledig tot uiting op het jaarlijkse leerlingen concert, dat eerst plaats vond in de Bres en later in de Harmonie. In 2023 is Jente gestopt en ben ik het alleen gaan runnen.

Tot vandaag de dag doe ik dat met groot plezier en passie. Het is mijn missie om muzieklessen zowel offline als online beter te maken. Zo is er sinds kort een lessenportaal docenten lesmateriaal kunnen delen met leerlingen. Naast het lesgeven, optreden en ondernemen vind ik het heel leuk om mijn creativiteit los te laten op nieuwe lesprogramma’s en manieren om onder andere het leren gitaarspelen zo leuk mogelijk te maken.

Wat is het Gitaar Instituut?

Gitaarlessen zijn niet alleen bedoeld om beter te leren spelen of je instrument heel goed te kunnen beheersen. De basis ligt wat ons betreft in het geïnspireerd raken en de motivatie vinden om je instrument op te pakken. Echt leren spelen doe je huis of in een band, en in de lessen krijg je de juiste handvatten aangereikt. Ons doel is daarom om een omgeving te creëren waarin de cursist zich op zijn/haar plek voelt. Dit begint met een fijne match / klik tussen de docent en de leerling. Met dit als basis kunnen we de leerlingen verschillende extra’s bieden. Bijvoorbeeld het maken van opnames of het spelen in een band. Ons doel is om hiermee een begrip te worden in het muziekonderwijs in Friesland en Drenthe door middel van nieuw en innovatief muziekonderwijs.

A teacher teaches, a good teacher inspires!

Onze docenten geven nooit meer dan 10 uur per werk les. Zij zijn stuk voor stuk succesvolle musici en nemen hun inspiratie mee van het podium de lesruimte in. Wij garanderen daarom ook muzieklessen met een groot enthousiasme en veel inspiratie.
We zijn altijd aan het brainstormen over hoe wij de omgeving voor de gitarist in spe zo inspirerend mogelijk kunnen maken. Dit gaat van het organiseren van jamsessies tot het ontwikkelen van een online forum of bijvoorbeeld het geven van bandcoaching. Heb jij een top idee? Laat het ons weten!