Gitaarles informatie

Iedereen kan gitaar leren spelen!

Wil jij je hele leven al gitaar spelen? De sterren van de hemel spelen bij het kampvuur, scheurende gitaarsolo’s geven of lekker een beetje je favoriete nummers tokkelen op de bank? Of heb je de ambitie om in een band te kunnen spelen of zelfs je eigen nummers te schrijven? Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn maar het goede nieuws is: Iedereen kan gitaar leren spelen! Of je nu jong of oud bent.

Beginners

Als startende gitarist zul je al snel bekende liedjes kunnen spelen! Het instapniveau van de gitaar ligt laag. Afhankelijk van wat je zou willen leren ga je in de lessen onder andere bezig met:

 • Wisselen van diverse akkoordgrepen (linkerhand)
 • Slaggitaar met plectrum of met vingers (linker- en rechterhand)
 • Tokkelen (linker- en rechterhand)
 • Het leren lezen van noten

Onze lessen zijn niet alleen geschikt voor (jonge) kinderen, ook volwassenen kunnen bij ons terecht! Niemand is te oud om gitaar te leren spelen!

Gevorderden

De lessen voor gevorderde gitaristen kunnen op eindeloos veel manieren worden ingevuld. Dit hangt volledig af van jouw ambities.

Soleren & improviseren
Barre akkoorden
Kennis en theorie van de hals
Muziektheorie
Songwriting

Vergevorderden

Ook als je vergevorderd bent kun je veel dingen leren bij het Gitaar Instituut. Iedereen is uniek, ook in het gitaarspel. Wij kunnen je onder andere helpen bij het (door) ontwikkelen van je eigen sound, techniek en identiteit als gitarist.Ook voor bandcoaching, marketing en het maken van opnames ben je bij ons aan het juiste adres! Schroom dus ook niet om als (semi)professional eens bij ons aan te kloppen!

Soleren met referenties als Guthrie Govan, Larry Carlton, Steve Vai, Joe Bonamassa.
Het ontwikkelen van jouw eigen sound en identiteit (signature)
Het maken van opnames (demo, EP of CD)
Jezelf op een innovatieve in de markt zetten als professioneel gitarist

Hoe ziet een les er uit?

We plannen eerst een proefles in bij jou in de buurt. Tijdens de proefles maak je kennis met je docent en geef je je wensen en doelen aan. Op basis hiervan zal de docent een lesplan maken.

Je hebt altijd les op een vaste dag in de week, vast tijdstip. Uiteraard gaat dit in overleg met je docent. Ook spreek je af of je wekelijks of om de week wilt gaan lessen. Na de proefles beginnen de ‘echte’ lessen.

Leer de basistechnieken of bespreek de stijl van je grote gitaarheld. Natuurlijk is het ook mogelijk om in een duo of in een groep les te nemen. Of leerlingen in een groep les kunnen volgen, hangt af van de sociale klik met elkaar en het “groepsgevoel”. Gek genoeg speelt niveau (al nemen we dit wel mee) een minder grote rol. Al onze docenten bezitten didactische vaardigheden om ook bij niveauverschil een effectieve invulling te geven aan de les. Het is zelfs mogelijk voor de echt jonge leerlingen om samen met een ouder les te nemen.

Bob Barends
Bob Barends
10:45 11 Mar 23
Nou ehh hallo uit Leeuwarden, ook een beginner. Ivm dat mijn vrouw steeds zei onze zoon vind gitaar spelen ontzettend interessant vond. Dat we daar iets mee moesten doen. Oke drukke baan bijna 5 dagen in de week 13 uren weg. De man die de vlees komt snijden.🥩 Dat ben ik blijktbaar geworden. Nou dus dacht ik vrouw zegt vaak dat ik iets met de oudste zoon wat moet doen. Dus ben ik wezen in verdiepen wat de beste keuze zou zijn om hem op gitaar les te zetten. Uitzoek werk en alles op een rijtje zetten heb ik een keuze uit twee mooie gitaren gevonden een epiphone speciaal 2 en een Fender. 🎸🎸Ze waren voor een mooi prijsje over te nemen. Opeens dacht ik bij mij zelf. Laten we een vader en een zoon dingetje van maken! Dus ik kocht ze allebij. De epip voor pappa (wat een tof ding ) en die andere voor mijn zoon. Vroeger ooit geprobeerd maar laten we zeggen dat mijn aandacht ergens anders naar toe ging. Een muziekleraar gevonden en. Na de proef les toen mijn zoon hoorde dat hij elke dag moest oefenen liet hij al afweten. Maar de week daarvoor kwam was er een verjaardag feestje had ik het met mijn zwager er over en die wou OOK altijd gitaar spelen. Dus hij was die dag ook mee. Nu gaan wij met zn tweeën verder en mijn zoon zijn tijd komt nog wel 😊 nu hebben we uit eindelijk een goeie muziek school gevonden. GIF en de juiste gitaar leraar Max Krol. Dus ben nieuwsgierig hoe mijn avontuur voor de tweede keer gaat verlopen. Ow ook nog een eigen gitaarband gemaakt. Een beetje eigen persoonlijk heid er in gestopt 😎
Auke Kooi van der
Auke Kooi van der
21:30 20 Dec 22
Vriendelijke mensen en een duidelijke uitleg. Een prettige sfeer om les in te krijgen
Bekijk alle beoordelingen
js_loader
Logo

Gitaarles individueel

20Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Jaarprijs wekelijks €760,-
 • Jaarprijs 2 wekelijks €380,-

Gitaarles duo tot 21 jaar

13,50Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €500,- p.p.

Gitaarles duo vanaf 21 jaar

17,50Per les
 • 45 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €660,- p.p.

Plan een geheel gratis en vrijblijvende proefles.

De perfecte manier om een goed beeld te krijgen van de gitaarles en kennis te maken met je docent.
Plan proefles