Gitaarles

De meeste gitaarlessen bij het Gitaar Instituut worden 1 op 1 gegeven. Zo heb je 30 minuten lang alle aandacht en kun je gericht werken aan jou ambities. natuurlijk is het ook mogelijk om in een duo of in een groep les te nemen. Of leerlingen in een groep kunnen werken, hangt af van de sociale klik met elkaar en het “groepsgevoel”. Gek genoeg speelt niveau een mindere rol. Al onze docenten bezitten de didactische vaardigheden om ook bij niveauverschil een effectieve invulling te geven aan de les.

Het nemen van gitaarles begint altijd met een gratis en vrijblijvende proefles. Zo kun je vast kennis maken met de docent en kom jij en de docent erachter of de docent je kan helpen. De docent kan gebruik maken van eigen lesmateriaal of van het lesmateriaal dat door het Gitaar Instituut wordt aangeleverd.

Basles

Voor lessen op basgitaar kun je ook bij ons terecht! Al onze docenten kunnen je de basis leren van dit instrument. Dit kan dus op vrijwel alle locaties. Deze lessen zijn vrijwel hetzelfde als de gitaarlessen. De individuele lessen duren 30 minuten. Ook hiervoor geld, een proefles is gratis!

Oefenruimtes Leeuwarden

Op onze eigen locatie op de Hemrik in Leeuwarden zijn 2 ge-isoleerde oefenruimtes beschikbaar waar je ongestoord met je band kan repeteren!
Ook is er een sfeervolle ontvangstruimte met een bar, waar je wat kan drinken.
Er een Xbox voor nodige ontspanning, vers gemalen koffie en gratis Wifi!
In de ontvangsthal is een klein podium, waar regelmatig kleine optredens zullen plaatsvinden.

Wil je een afspraak maken om hier te repeteren met je band? Neem dan contact op met Sietze Bouma 0615850607.

Bandcoaching

Wij vinden dat er grofweg 3 dingen zijn waardoor jij geïnspireerd kan raken en de motivatie krijgt om beter te worden op jouw instrument.

Dat is

1.Naar je wekelijkse muziek les gaan.

2. Naar concerten gaan of Youtube video’s bekijken

3. Met anderen samenspelen! 

Die 3e willen voor je ten uitvoering brengen door jou de gelegenheid te geven om naast je muzieklessen in een band te kunnen spelen! Ook organiseren wij voorspeeldagen, wat de uitgelezen kans is om met een echte band een optreden te geven voor familie, vrienden en natuurlijk je fans!! Ook hebben wij in Leeuwarden de mogelijkheid om nummers op te nemen in een echte studio.
Omdat er ook een Zang Instituut, en een Drum Instituut is kunnen wij niet wachten om bandjes te gaan vormen.

Als je al bij een cursus volgt bij het Gitaar- Zang of Drum Instituut Friesland, is bandcoaching slechts €50,- per jaar!
Je repeteert wekelijks in een band onder leiding van een echte bandcoach!

Gitaar laten afstellen

Ook is het mogelijk om bij ons je gitaar te laten afstellen.
Het is mogelijk om dat door onze reparateurs te laten doen, maar we kunnen je ook adviseren en eventueel doorverwijzen naar bijvoorbeeld Music Store in Leeuwarden.

Elke maandag kun je bij ons op afspraak langskomen op Apolloweg 5C in Leeuwarden. Wil je een afspraak maken? Laat het ons weten op info@gitaarinstituutfriesland.nl of op een van de telefoonnummers onderaan deze site.

Songwriting

Je kent het vast. Je hebt goede ideeën, en neemt ze op met je telefoon. Als je ze dan de volgende dag terugluistert wil je ze het liefst weer weggooien. Zonde! Laat je door ons begeleiden in het (af)maken van je songs en neem kennis van hoe een creatief proces in elkaar steekt. We besteden aandacht aan vele aspecten van het schrijven, zowel de muziektheorie als het doorbreken van een “Writers Block” komen aan bod. Als cursist kun je ook kosteloos bij ons opnemen. Dit kan een demo zijn, of gewoon ter oefening, om jezelf eens terug te horen, of juist voor Youtube of een auditie.

Ben je al helemaal klaar om jou talent te presenteren aan de buitenwereld? En dan gelijk goed?! Dit kan bijvoorbeeld met een begeleidings/karaoke track, of met gitaarbegeleiding van Sietze Bouma. Het nummer kan gefilmd worden, zodat je jezelf kan laten zien op Youtube, Vimeo of een ander videoplatform.
Misschien wordt je wel ontdekt!