Onze visie / filosofie over het lesgeven

Jouw passie is ook onze passie

In de lessen bij het Gitaar Instituut staan inspiratie en motivatie centraal. De gitaarles volg in je eigen tempo door middel van een persoonlijk gitaarlesprogramma in je eigen stijl. Er wordt aandacht besteed aan de artiesten en stijlen van jouw persoonlijke voorkeur.

Ontdekken van nieuwe stijlen

Naast het in de praktijk brengen van jouw muzikale voorkeur willen we je ook graag kennis laten maken met andere muziekstijlen. Verbreding en verdieping in meerdere muziekstijlen is heel bevorderlijk voor je “muzikale gevoel”.

Van het noten leren lezen, tot het mee kunnen spelen van je favoriete muziek, je technische vaardigheden verbeteren, of begrijpen van muziektheorie, wij kunnen je helpen! Gaandeweg proberen wij zoveel mogelijk aspecten in de les te betrekken, zodat jij je als gitarist verbreed. 

Gitaarles voor beginners

In de eerste paar maanden is het van groot belang dat je de juiste technieken onder de knie krijgt, zodat je op een goede manier gitaar leert spelen. Onze docenten hebben ruime ervaring met het begeleiden van beginnende gitaristen van alle leeftijden. 

Naast individuele lessen bieden wij ook duo- en groepslessen aan. Deze lessen zijn erg geschikt voor beginnende gitaristen. Je houdt elkaar scherp en ziet elkaars voortgang. Uit de praktijk blijkt dit vaak erg motiverend te werken. 

Gitaarles voor gevorderden

Onder (ver)gevorderden verstaan wij gitaristen die de basis al goed beheersen, maar graag verder willen. Je kan denken aan het leren improviseren, je eigen solo’s bedenken, muziektheorie, maar bijvoorbeeld ook het schrijven van nummers (songwriting). Jij bepaalt de inhoud, de docent de methode. 

Basgitaar

Naast gitaarles bieden wij ook basgitaarles aan. Voor baslessen hanteren wij dezelfde filosofie. De docent gebruikt een methode die aansluit op jou wensen, voor zowel beginners als gevorderden.