Sander Grupstra

Waar woorden te kort schieten, spreekt muziek.

Profiel

Sander Grupstra
Sander GrupstraDocent

Feiten en weetjes

Sander geeft les op maandag in Heerenveen. 

Eigen EP uitgebracht met Tess & The Fellas
Endorsement met Laney Amplification
Optredens als ESNS, TT Festival, Sweelpop en nog veel meer leuke dingen.

Eastman E6OM
Fender Stratocaster
Ibanez AZ2204N-DTB
Squier Telecaster
Vintage V100GT

Eastman E6OM
Fender Stratocaster
Ibanez AZ2204N-DTB
Squier Telecaster
Vintage V100GT

Boss MD200 (Modulation)
Boss DD200 (Delay)
Boss RV500 (Reverb)
Boss RE202 (Space Echo)
Nux Horseman (Overdrive)
Fender Hammertone (Fuzz)
MXR Custom ‘78 (Distortion)
HoTone Vow Press (Wah/Volume)

Probeer zoveel mogelijk je gehoor te ontwikkelen. Echt luisteren naar de muziek en daarna proberen te begrijpen hoe het in elkaar zit. Daarnaast is het mooiste wat er is muziek maken met andere mensen. Ga eens wat opnemen met een andere muzikant of kijk eens of je het voor elkaar krijgt om een bandje te beginnen!

Biografie

Sander is op zijn 8e begonnen met gitaar spelen. De rest van het gezin waarin hij opgroeide was eigenlijk totaal niet muzikaal. Er was wel altijd muziek aan op de achtergrond, maar niemand bespeelde een instrument of had daar affiniteit mee. Ondanks dat is hij toch begonnen met gitaarles. Na zijn 16e verjaardag is hij gestopt met gitaarles en is in verschillende projecten/bandjes gestapt. In 2021 heeft hij de overstap gemaakt vanuit het mooie Groningen naar Friesland. In 2022 is hij weer wat serieuzer met muziek aan de slag gegaan en heeft hij een baan aangeboden gekregen bij De Snaar in Heerenveen (waar hij nu nog steeds werkt).

Sander is niet stil bijven zitten qua ontwikkeling. Na de tijd van de welbekende coverbandjes, waar iedereen zich op een gegeven moment wel in bevindt, is hij daarmee gestopt en verder gegaan met het maken van eigen muziek. Inmiddels speelt hij bij ‘Tess & The Fella’s’ waarmee ze in 2023 een eigen EP hebben opgenomen en uitgebracht, genaamd ‘Lost At Sea’. Ook is hij bandleider bij Marieke Schenk. Een jonge enthousiaste meid die probeert door te breken met haar eigen Nederlandstalige popmuziek.

Tot slot doet hij regelmatig sessie werk in de studio. Daar zegt hij over: “Dat vind ik misschien nog wel leuker dan op het podium staan. Als je op het podium je setlist afwerkt dan is het in feite een soort kleurplaat die al ingekleurd is, terwijl je in de studio die kleurplaat in mag kleuren en de muziek nog helemaal vorm kan geven. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Lekker aankloten met nieuwe sounds en gitaarpartijtjes maken.”

Youtube

Plan een geheel gratis en vrijblijvende proefles.

De perfecte manier om een goed beeld te krijgen van de gitaarles en kennis te maken met je docent.
Plan proefles