Gitaarles informatie

Iedereen kan gitaar leren spelen!

Wil jij je hele leven al gitaar spelen? De sterren van de hemel spelen bij het kampvuur, scheurende gitaarsolo’s geven of lekker een beetje je favoriete nummers tokkelen op de bank? Of heb je de ambitie om in een band te kunnen spelen of zelfs je eigen nummers te schrijven? Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn maar het goede nieuws is: Iedereen kan gitaar leren spelen! Of je nu jong of oud bent.

Beginners

Als startende gitarist zul je al snel bekende liedjes kunnen spelen! Het instapniveau van de gitaar ligt laag. Afhankelijk van wat je zou willen leren ga je in de lessen onder andere bezig met:

 • Wisselen van diverse akkoordgrepen (linkerhand)
 • Slaggitaar met plectrum of met vingers (linker- en rechterhand)
 • Tokkelen (linker- en rechterhand)
 • Het leren lezen van noten

Onze lessen zijn niet alleen geschikt voor (jonge) kinderen, ook volwassenen kunnen bij ons terecht! Niemand is te oud om gitaar te leren spelen!

Gevorderden

De lessen voor gevorderde gitaristen kunnen op eindeloos veel manieren worden ingevuld. Dit hangt volledig af van jouw ambities.

Soleren & improviseren
Barre akkoorden
Kennis en theorie van de hals
Muziektheorie
Songwriting

Vergevorderden

Ook als je vergevorderd bent kun je veel dingen leren bij het Gitaar Instituut. Iedereen is uniek, ook in het gitaarspel. Wij kunnen je onder andere helpen bij het (door) ontwikkelen van je eigen sound, techniek en identiteit als gitarist.Ook voor bandcoaching, marketing en het maken van opnames ben je bij ons aan het juiste adres! Schroom dus ook niet om als (semi)professional eens bij ons aan te kloppen!

Soleren met referenties als Guthrie Govan, Larry Carlton, Steve Vai, Joe Bonamassa.
Het ontwikkelen van jouw eigen sound en identiteit (signature)
Het maken van opnames (demo, EP of CD)
Jezelf op een innovatieve in de markt zetten als professioneel gitarist

Hoe ziet een les er uit?

We plannen eerst een proefles in bij jou in de buurt. Tijdens de proefles maak je kennis met je docent en geef je je wensen en doelen aan. Op basis hiervan zal de docent een lesplan maken.

Je hebt altijd les op een vaste dag in de week, vast tijdstip. Uiteraard gaat dit in overleg met je docent. Ook spreek je af of je wekelijks of om de week wilt gaan lessen. Na de proefles beginnen de ‘echte’ lessen.

Leer de basistechnieken of bespreek de stijl van je grote gitaarheld. Natuurlijk is het ook mogelijk om in een duo of in een groep les te nemen. Of leerlingen in een groep les kunnen volgen, hangt af van de sociale klik met elkaar en het “groepsgevoel”. Gek genoeg speelt niveau (al nemen we dit wel mee) een minder grote rol. Al onze docenten bezitten didactische vaardigheden om ook bij niveauverschil een effectieve invulling te geven aan de les. Het is zelfs mogelijk voor de echt jonge leerlingen om samen met een ouder les te nemen.

DJI Mini2
DJI Mini2
21:43 08 Mar 22
Hele leuke proefles en weer zin om muziek te gaan maken
Anno van der Werf
Anno van der Werf
19:35 17 Aug 21
Ik speel bij duo Weima & van der Werf en had zin om iets nieuws te leren voor de gitaar. Altijd gek geweest op aandacht en podium (ook leuk dacht ik). Afgelopen jaren Fingerstyle van Sietze Bouma gehad. Ook elektrisch is deze man geweldig. Ik vond best dat ik best goed was...hahaha, totdat ik bij Sietze kwam. Ik was helemaal niet zo goed....ik was een fantasie van mezelf en speelde slordig. Na deze zelfoverschatting die 21 jaar geduurd heeft ging het roer om. Man wat moest ik veel leren. Ik fietste gedesillusioneerd naar huis na een proefles van Sietze. Binnen een uur mijn kop eraf. Nu 4 jaar later is mijn gitaarwereld veel mooier. Het begrijpen van de muziektheorie brengt veel. De akkoorden kennis en verschillende liggingen. Sietze is een techniek freak. Efficiënt spelen is belangrijk. Zo egoloos als die man ook lesgeeft is erg prettig. Dat spiegelt onmiddellijk. Ook alle theorie ideeën en boeken die ik heb gekocht door Sietze is nu een Bieb vol inspiratie. Ik wist wel een beetje maar nu is de muziekwereld echt veel mooier. Ook ben ik er een veel beter mens van geworden. Bij een gitaar presentatie van het GIF kwam ik erachter dat als je gewoon goed speelt performance en show off helemaal niet nodig is. Alles goed instuderen is een kunst. Ook bij die presentatie kwam ik allemaal leuke mensen tegen. Nog nooit uitgeleerd dus ik blijf nog wel plakken. Een diepe buiging maak ik. Muziek is liefde....bij het GIF voel je dat zeker.
Leo Habets
Leo Habets
11:07 30 Apr 19
Bijzonder veel geleerd tijdens de lessen bij Gitaar Instituut Friesland. De lessen worden door de leraar volledig aangepast op de behoefte van de leerling en op die manier was tweemaal een half uur les per maand voor mij voldoende om in de tussenliggende twee weken alles te kunnen oefenen. Dus heel efficiënt. Ik kan het iedereen aanbevelen.
Aldo Jacobs
Aldo Jacobs
14:06 31 Jan 19
Eerst heeft mijn zoon en daarna ik zelf gitaar les gehad, we hebben dit als zeer prettig en leerzaam ervaren. Ze leren je op je eigen tempo en voorkeur van muziek het instrument te bespelen. De instructeurs die we gehad hebben zijn duidelijk in hun uitleg en als je vragen hebt omdat je er thuis niet uitkomt kun je ze een appje sturen. Dan krijg je hier gewoon geschreven antwoord of een filmpje met tekst en uitleg op.
Myrthe H
Myrthe H
18:44 16 Dec 18
Meer dan 2 jaar met veel plezier les gehad. In die tijd 2 docenten gehad waar ik over allebei zeer tevreden ben. Verder is alles ook goed geregeld en wordt er met je meegedacht, zo kon ik bijvoorbeeld mijn lessen op pauze zetten toen ik een aantal weken ging reizen.
aafke zuidersma
aafke zuidersma
09:50 20 Jun 17
Sinds kort zit ik op gitaar les bij gitaar instituut, en ik vind het super leuk. Ik ben in die paar weken tijd heel erg vooruit gegaan puur door de leswijze die ze geven. Door hun manier van les geven raak ik heel erg geïnspireerd en wil ik alleen maar meer oefenen en spelen.
Julia Van Der Schaaf
Julia Van Der Schaaf
22:03 15 Mar 15
ik was al een tijdje bezig met muziek. Ik schreef al een jaar lang eigen liedjes en heb eens een nummer opgenomen in een studio. Toen ik positieve reacties kreeg begon ik serieuzer gaan denken over wat ik wil in de muziek. Eén ding was zeker dat ik op zangles wilde. Mijn idee was om bij meerdere zangscholen een proefles te volgen maar nadat ik mijn proefles bij Janna had gehad was ik vrij zeker dat ik bij haar zangles wilde volgen. Ik voelde me al snel op mijn gemak. vanaf augustus heb ik om de week zangles van Janna en nog steeds ben ik heel blij. Tijdens zangles heb ik geen zorgen aan me hoofd en kan ik zijn wil ik ben. Ik vind het ook heel erg fijn dat ik de technieken leer bij de bepaalde liedjes waardoor het beter toe te passen is en ik het sneller door heb. Ik ben ook zekerder geworden en kort geleden voor het eerst opgetreden. Dit had ik nooit kunnen doen zonder dat ik hier zangles volg!
Anneke Ath
Anneke Ath
13:36 11 Nov 14
Als au pair in Leeuwarden gewoond en in mijn tijd daar zanglessen gevolgd bij Janna. Zowel Janna als Sietze (met wie ik contact had over de aanmelding en het inplannen van de lessen) hebben mij vanaf het begin heel hartelijk en enthousiast ontvangen bij Zang Instituut Friesland. Wat maakte dat ik mij er vanaf het begin thuis heb gevoeld!Ik heb weinig ervaring met andere zangdocenten maar heb het idee dat Janna en Sietze beide meer moeite doen voor en meer betrokken zijn bij hun leerlingen dan de gemiddelde muziekdocent. Naast dat er een respectvolle en ontspannen sfeer was tijdens de zanglessen waren ze buiten de zanglessen om ook erg behulpzaam (bv. toen ik bezig was met het wegwijs worden in Leeuwarden). :)Helaas is mijn au pair avontuur nu weer voorbij en komt er ook een einde aan mijn zanglessen, maar ik ben erg blij met dat (wat) ik de afgelopen tijd heb mogen leren van Janna en ik hoop dat de volgende zangdocent die ik tref met net zoveel aandacht te werk gaat!
Freddy van Sorgen
Freddy van Sorgen
18:45 22 Oct 14
Ik ben 50 jaar en heb in 2013 eindelijk besloten eens echt gitaar te leren spelen. Ik kende een handjevol akkoorden maar echt gitaarspelen kon ik nog niet. Na mijn eerste 'gratis' kennismakingsles met Sietze Bouma was ik direct verkocht. Wat een talent heeft die man. Inmiddels zijn we een jaar verder en ik heb veel geleerd. ik heb vooral weer enorm veel plezier in het gitaarspelen gekregen. Mijn verwachting is volledig waargemaakt en zie elke week weer uit naar de volgende les / uitdaging.De docenten van gitaarinstituut Friesland geven niet zomaar les maar delen hun passie. En dat is volgens mij wat hun lessen zo bijzonder maakt. De lessen zijn geheel op maat wat erg prettig is. Maar wat mij vooral aanspreekt is dat ze je niet zomaar wat akkoordjes of rifjes leren, ze leren je echt gitaarspelen. Een aanrader voor jong en oud.Freddy van Sorgen
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

Gitaarles individueel

20Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Jaarprijs wekelijks €760,-
 • Jaarprijs 2 wekelijks €380,-

Gitaarles duo tot 21 jaar

13,50Per les
 • 30 minuten
 • Wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €500,- p.p.

Gitaarles duo vanaf 21 jaar

17,50Per les
 • 45 minuten
 • Wekelijks of 2 wekelijks
 • Lesprijs is per persoon
 • Jaarprijs €660,- p.p.

Plan een geheel gratis en vrijblijvende proefles.

De perfecte manier om een goed beeld te krijgen van de gitaarles en kennis te maken met je docent.
Plan proefles